ECOsmarte.com

The best non-salt, non-chemical water
1-612-866-1200
Glass Pack® is a product of EcoSmarte

домашние водные системы без химикалий

100% KLORINFRIA POOL OCH SPA SYSTEM

VÄLKOMMEN TILL VÅRAN SVENSKA SIDA

Hej, mittt namn är Bengt Pettersson och jag bor i Minneapolis, Minnesota, USA

På denna sida hittar Du min egen upplevelse och erfarenhet av ECOsmarte's 100% klorinfria poolsystem samt en kortfattad redogörelse över hur systemet fungerar. Du får också information om hur Du kan kontakta ECOsmarte och ställa dina eventuella frågor på svenska.

Jag rekommenderar att Du tar dig tid och bläddrar igenom våra WEBB-sidor så du kan se systemet i mer detalj och också de olika applikationerna som finns för både hemmabruk och kommersiella miljöer.

Jag flyttade hit 1989, till en del av USA som är känt för att ha ett klimat likt det svenska. Det är dock en skillnad, vintrarna är kallare p g a inlandsklimatet och sommrarna är längre och varmare för Minneapolis ligger trots allt på samma breddgrad som Madrid i Spanien. Ett par veckor varje sommar så står solen nästan rakt över våra huvuden och gassar, det är inte alls ovanligt med temperaturer mellan 30ºC och 40ºC.

Så 1994 bestämde vi oss för att bygga en swimming pool som hade varit våran dröm i många år. Vi byggde en oval pool 5,5 meter x 11 meter, vi installerade ett standard system för cirkulation och filtrering och använde klorin för rengöringen. Nu skulle vi ha mysiga sommrar med massor med pool partyn! Men snart upplyste många av våra vänner oss att de kunde inte bada för de var överkänsliga för klorin eller de brukade få grönt hår när de badade i klorinrerat vatten. Jag hade heller ingen aning om vilken effekt klorinet skulle komma att ha på hela vårt poolsystem. Med sommrar som vi har här med häftiga regn och enorma stormar fick vi snart erfara att det här med att ha en pool var inte någon dans på rosor precis.

För att kunna hålla polen ren så fick vi flera gånger per säsong supershocka den och vårat pH värde åkte jojo upp och ner, så hela tiden så var det något som måste tas om hand. Flera dagar varje säsong kunde vi nu inte använda poolen som vi hade tänkt oss och jag hade nu fått en första lektion i Moder Naturs effekt på swimmingpooler.

Sen förra sommaren 1998 fick vi en ny erfarenhet helt plötsligt började våran nu endast 4 år gamla vattenvärmare att läcka rostfärgat vatten och så var det dags för lektion nummer 2, jag förstod nu att jag förmodligen hade missat några kemilektioner i skolan. Nu kom läran om korrosion och effekten av klorin och alkalinitet med andra ord vattenkemi. Våran värmeväxlare måste nu bytas ut, till en kostnad av ca 10000.00 kronor. Nu förstod jag att detta var förmodligen en rutin som skulle komma att upprepa sig om vi inte gjorde någon drastisk förändring med vårat reningssystem. Jag hade hört talas om andra sätt att rena vatten. Jag började åka runt och prata med olika företag, jag letade på "Webben" och efter flera veckors sökande så hittade jag ett företag som faktiskt hade sitt huvudkontor här i samma förort till Minneapolis där vi själva bor.

Det var ett företag som hade varit igång sedan 1993 och specialiserade sig på miljövänliga produkter och bl a 100% klorinfria poolsystem.

Vi bestämde oss genast för att installera deras system och att det var den bästa lösningen har vi nu flera bevis på. Det tog ca 10 dagar att konvertera våran pool från klorin till detta nya reningssystem.

Vi badar nu i vatten som påminner om när vi badade i en liten svensk klar insjö eller i någon av våra svenska skärgårdar. Vattnet känns fräscht och naturligt och det är ingen lukt av klorin.

Så hur fungerar det?

Det är ett platinum baserat joniserings och oxideringsystem som tillför koppar och naturligt syre till vattnet. Koppar är ofarligt för människor och djur samtidigt som det dödar mer bakterier och mikro organismer än klorin och syret tar hand om kroppsavsöndringar och urinsyror.

Centralenheten som är tillverkad med Intel(r) teknologi styr hela processen via svagströmsimpulser till själva "tuben" i vilken joniseringen sker och syret tillförs.

"Tuben" är monterad mellan filtret och värmaren.

Detta system har nu inte bara givit oss en ren och klorinfri pool vi behöver endast ha vårat system igång ca 12 timmar varje dygn för att kontrollera vattenkvaliteten. Så våran elräkning har också blivit nästan halverad för sommar månaderna. Vi fick också erfara fördelarna med poolens övervintring. Till skillnad från klorinet som avdunstar så stannar kopparn i vattnet, så när vi öppnade poolen denna säsong hade vi fortfrande klart vatten. Vi brukade ha problem med alger som började växa i den varma vårsolen innan det var dags att öppna poolen för säsongen.

Jag har blivit så övertygad om att detta kommer att bli en betydande process för vattenrening i framtiden så jag har fr o m i år inlett ett samarbete med dem för introduktion av deras produkter utomlands och framförallt då i Sverige och Skandinavien där vi redan har ett starkt miljömedvetande.

Detta poolsystem har CE-certifikation och är förberett för 220V-240V.

Flera enheter har installerats i Grekland.

För svar på specifika frågor sänd mig gärna en email till: bengtpse@gmail.com
det går också bra att ringa eller faxa 24-timmar om dygnet till
623-986-7209. Jag lovar att återkomma med svar så fort som möjligt.

Med vänlig hälsning
Bengt Pettersson

VI SÖKER OCH ÅTERFÖRSÄLJARE/DISTRIBUTÖRER

ECO-SMARTE'S 100% KLORINFRIA POOLSYSTEM, DET PRISVÄNLIGASTE, HÅLLBARASTE OCH MILJÖVÄNLIGASTE POOLRENINGSSYSTEM TILLGÄNLIGT PÅ MARKNADEN IDAG

Pool Torget


Bandhagen
08-86 1500

Request Pricing

Talk with a water filtration expert

  • 1-800-466-7946 - North America
  • (612)-866-1200 - International
ECOsmarte Testimonial
Glass Pack® is a product of EcoSmarte